Om Famera Fastigheter

Famera Fastighets AB är ett familjedrivet fastighetsbolag som hyr ut, förvaltar och bygger nytt – alltid med kunden i centrum. Vår affärsidé är att förvalta befintliga fastigheter och att skapa nya handelsplatser för framtidens företagande.

Våra fastigheter finns över hela Sverige och består både av kommersiella fastigheter och hyresfastigheter. Den kommersiella delen utgör koncernens tyngdpunkt och lokalerna hyrs ut genom långtidskontrakt till marknadsledande kedjor och lokala företag.

Vårt huvudkontor ligger i det anrika och kulturhistoriskt intressanta kvarteret Gripen med adress Kungsgatan 12 och Nygatan 8 i Växjö. Huset som byggdes redan 1872 ägs sedan 2020 av Famera. Förutom huvudkontoret har Famera även ett boendekontor på Teleborg där företagets hyresfastigheter finns.

Vår affärsidé

Famera äger, förvaltar och utvecklar kommersiella fastigheter och bostäder över hela Sverige. Tack vara lång erfarenhet och väl upparbetade kontakter kan vi vara en långsiktig och flexibel samarbetspartner. Genom snabba beslut och fokus på låga hyror gör vi hela tiden vårt bästa för att skapa värde för dig som kund.

Vår vision

Vår vision är att vara fastighetsföretaget med de låga hyrorna och de snabba besluten. Vi är en strategisk, långsiktig och flexibel samarbetspartner med fokus på att skapa värde för våra kunder.

Vår process

Vi på Famera arbetar nära dig som kund och alltid med ett genuint engagemang. Tack vare väl inarbetade processer och korta beslutsvägar når vi tillsammans resultat med hög kvalitet. Det ska vara enkelt att samarbeta med oss på Famera.