Vid årets företagsgala i Hultsfred utsågs Fameras VD Johan till årets nyföretagare. Enligt juryn har han lyckats med inte mindre än att göra det omöjliga möjligt.

– Det känns jättebra. Jag är inte så van att bli uppmärksammad, men det känns såklart väldigt bra, säger Johan Erlandsson.

Bakgrunden till priset är att Famera lyckats etablera ett nytt handelsområde med populära och välbesökta affärskedjor som Willys, Byggmax och Dollarstor i Hultsfred. Inom kort invigs även gymkedjan Nordic Wellness.

Samtidigt har företaget långt gångna framtidsplaner för orten. En stor fastighet i centrala staden ska nu förvandlas till både affärslokaler och bostäder.

Allt detta sammantaget ledde fram till Famera i konkurrens med bland andra Virserums Järn- och Byggprodukter och Hultsfreds strandcamping kammade hem förstapriset. Juryns motiverade sitt val med formuleringen att ”Famera gjort det omöjliga möjligt och med bravur inlett ett arbete att sätta Hultsfred på kartan”.

I sitt tacktal vid prisceremonin passade den ödmjuke pristagaren på att tacka alla som bidragit till framgångarna.

-Rätt förutsättningar fanns här i Hultsfred. Av alla kommuner jag besökt runt om i södra Sverige tror jag inte att jag mött mer strävsamma, positiva och ambitiösa människor än här i Hultsfred. Det är tack vare er alla som vår satsning har lyckats.

__

Läs mer om satsningen i Hultsfred