I mars 2022  sattes spaden i jorden för att bygga en ny skolfastighet i Norrtälje. Nu står skolan klar och till höstterminen 2024 flyttar de första eleverna in. 

För Famera Fastigheter är det av stort vikt att alltid leverera en ändamålsenlig produkt av hög kvalitet till sina kunder. I detta fall handlar det om en helt nyproducerad skola för F-9 med kapacitet för 600 elever åt Internationella Engelska Skolan.

– Vi har tagit fram en skola som vi känner oss oerhört stolta över. En skola där elever och lärare kommer få mycket fina förutsättningar att undervisa och utvecklas i, säger Johan Erlandsson, VD på det Växjöbaserade fastighetsbolaget.

Det har gått 20 månader sedan spaden sattes i jorden och byggprocessen har, tack vare korta beslutsvägar och bra samarbete, löpt på helt enligt plan.

– Byggnationen har liksom planeringen skett i nära samarbete med hyresgästen Internationella Engelska skolan och kommunen. Det är ett gott betyg åt alla inblandade att vi har kunnat hålla den tajta tidplanen.

Även om det är ett tag kvar tills de första eleverna börjar, blickar Johan gärna framåt.

– Vi är många som nu ser fram emot att skolan ska invigas och fylls med elever och pedagoger! Det är en fin målbild att ha för ögonen under arbetets gång.

Nybyggda Internationella Engelska Skolan i Norrtälje. Foto: Magnus Ekman, ME Byggledning AB

Arkitekten bakom byggnaden är Oskar Årevall, LBE Arkitet, och han beskriver byggnaden så här ”ljusa, morderna undervisningslokaler med kulört och lekfull utformning.