Nu är det klart att Fameras nybyggda handelsfastighet Förrådet 1 i Läreda, Hässleholm, byter ägare. Köpare är Skandia Fastigheter som tillträder den 1 februari.

Fameras huvudstrategi är att bygga, äga och förvalta fastigheter. Försäljningen av fastigheten Förrådet 1, som ligger i handelsområdet Läreda strax utanför Hässleholm, är en konsekvens av att marknaden betalar bra just nu och att vi kan använda vinsterna till andra pågående och kommande projekt.

– Att Skandia nu väljer att köpa fastigheten av oss är ett tecken på att externhandel med starka lågprisaktörer är uppskattat på marknaden, säger Johan Erlandsson, VD för Famera.

Det var för tre år sedan som spaden sattes i marken för det nya området och Famera har sedan dess arbetat hårt med att utveckla en handelsplats med ett varierat utbud för kommuninvånarna. Fastigheten som nu sålts omfattar cirka 9 000 kvadratmeter och är för närvarande uthyrd till stora aktörer som Willys, Jysk, Elgiganten och gymkedjan Nordic Wellnes.

– Nu är rätt läge för oss att lämna över till Skandia Fastigheter som redan sedan tidigare har en stark och långsiktig närvaro i Skåneregionen, säger Johan Erlandsson.